appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

ProRail analyseert alle stations vanwege drukte

dinsdag 10 september 2019, 07:04 uur

ProRail gaat alle stations en perrons onderzoeken om te kijken of er maatregelen nodig zijn om de toenemende drukte op te vangen. Het gaat om een analyse van de transfercapaciteit en -veiligheid, zegt de spoorbeheerder.

ProRail kijkt onder meer naar het aantal reizigers dat in- en uitstapt, de breedte en lengte van de perrons en hoeveel treinen er aankomen en vertrekken. Ook de plek waar de trein aan een perron stopt wordt onderzocht.

Proef

De spoorbeheerder heeft al stations en specifieke perrons op het oog waar de drukte tot problemen leidt. Het gaat bijvoorbeeld om spoor 5 en 7 op Utrecht Centraal, spoor 1 en 2 op Schiphol en spoor 1, 2, 3 en 4 op Amsterdam Zuid.

Op Utrecht Centraal houden ProRail en de NS een proef om de reizigers beter te verspreiden over het perron. Daar wordt omgeroepen om niet onderaan de (rol)trappen te wachten.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1