appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Presentator: Mark Visser

Luister terug

'Zet bij crisissituaties altijd een tolk gebarentaal in'

maandag 25 maart 2019

Een week geleden was de aanslag in Utrecht. Persconferenties volgden elkaar toen snel op. Maar voor één groep waren die niet te volgen: voor doven. Vandaar de de koepelorganisatie van mensen met een lichamelijke handicap Ieder(in) standaard een tolk-gebarentaal in dit soort situaties wil hebben.

Illya Soffer, is directeur bij Ieder(in). Ze legt uit waarom dit nodig is.


En verslaggever Jozephine Trehy spreekt met gebarentolk Sebastiaan Boogaard, ook hij vindt dat er nog een wereld te winnen valt voor het informeren van doven.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1