appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: WNL Opiniemakers

NOS Radio 1 Journaal

Luister terug

Speeddaten voor vriendschappen, niet relaties

donderdag 25 april 2019

Veel vrouwen kunnen nog wel een nieuwe vriendschap gebruiken, denken het blad Vriendin en de site vriendinnenonline.nl. Uit onderzoek van de bedrijven blijkt een miljoen vrouwen een vriendin om zich heen te missen. Om de eenzaamheid tegen te gaan organiseerden het blad en de website gisteren een speeddate-avond: niet voor een relatie, maar voor een vriendschap.

Een beetje spannend vinden de meeste vrouwen het wel. De veertig dames tussen de 20 en 45 zijn niet op zoek naar een relatie, maar naar potentieel gezellige vriendinnen om leuke dingen mee te doen. Het is niet dat ze nu niemand om zich heen hebben, maar ze missen wel iets.

Een klik lijkt in ieder geval al snel aanwezig, want nog voor de eerste officiële drie-minuten-date een feit is, staan de meesten al lekker bij de bar een wijntje te drinken. Er wordt volop gekletst en gelachen. Om een naam vragen hoeft niet, want net zoals bij een echte speeddate-avond heeft iedereen een witte sticker met haar naam erop.

Een verslag van Martijn van der Zande. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1