appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

29 doden bij ongeluk met toeristenbus op Portugese eiland Madeira

donderdag 18 april 2019, 06:46 uur

Op het Portugese eiland Madeira is een bus met toeristen van de weg geraakt en van een heuvel gereden. De bus ligt op zijn kant tegen een huis aan. Lokale autoriteiten melden dat er 29 doden zijn en 27 gewonden.

Volgens de autoriteiten zijn de meeste slachtoffers Duitse toeristen. De chauffeur en een gids zouden gewond zijn geraakt. Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken laat alleen weten dat er "mogelijk" Duitse slachtoffers zijn.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft van de Portugese autoriteiten begrepen dat er voor zover bekend geen Nederlandse slachtoffers zijn.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1