appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken

NOS Radio 1 Journaal

Luister terug

Onderzoekers vermoeden verband tussen bestrijdingsmiddelen en achteruitgang weidevogels

maandag 8 april 2019

Er zijn 134 bestrijdingsmiddelen en anti-parasitaire geneesmiddelen gevonden op 24 biologische veehouderijen en een boomkwekerij. De middelen werden gevonden in krachtvoer, mest en bodem. De onderzoekers denken dat er een verband is tussen het hoge aantal bestrijdingsmiddelen en de achteruitgang van weidevogelsoorten.

Eén van de onderzoekers is Margriet Mantingh van WECF, en dat is een internationaal netwerk voor milieu en vrouwenorganisaties.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1