appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Onze man in Deventer

NOS Radio 1 Journaal

Luister terug

Stand.nl: De aanpak van zware criminaliteit faalt

donderdag 16 augustus 2018, 09:33 uur

De afgelopen tijd wordt Nederland geconfronteerd met wildwesttaferelen. Het aantal intimidaties en aanslagen zijn geen incident meer. Deze week was het drie keer raak in Amsterdam-Slotervaart. Maar ook in Oss werd een aanslag gepleegd. In Nijmegen moet een gezin onderduiken vanwege ernstige bedreigingen van zware criminelen. In de straat van het gezin ontplofte eerder een auto en waren meerdere schietincidenten.
Is er sprake van een explosie van geweld of valt het wel mee? En wordt Nederland dankzij goed politiewerk steeds veiliger. Op een aantal terreinen nemen criminaliteitscijfers juist af. Voelt u zich wel eens onveilig? Wat zouden goede maatregelen zijn om zware criminelen aan te pakken?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1