appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

70 jaar mensenrechtenverdragen

vrijdag 7 december 2018, 09:34 uur

Het is zondag 70 jaar geleden dat de Verenigde Naties de genocide-conventie aannam. En daarmee eigenlijk vastlegde wat genocide precies is, hoe het is te bestrijden en hoe de schuldigen kunnen worden vervolgd. Het was het eerste mensenrechtendocument dat de VN opstelde.

Om hierbij stil te staan wordt er in Amsterdam vandaag en morgen een internationale conferentie over genocide georganiseerd, door het NIOD samen met de Universiteit Utrecht.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1