appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken

Spraakmakers

Luister terug

Stand.nl: We moeten alles op alles zetten om zelfdoding onder jongeren te voorkomen

dinsdag 3 juli 2018

Vandaag een Stand.nl over een moeilijk thema: zelfdoding. Nieuwe cijfers van het CBS wijzen uit dat het aantal zelfdodingen is gestegen in Nederland. En zeker onder jongeren is de stijging groot. De meeste van deze jongeren was tussen de 18 en 19 jaar oud. Een echte verklaring voor deze cijfers is er nog niet. Maar volgens psychiater Jan Mokkenstorm die ook directeur is van 113-zelfmoordpreventie, is aandacht voor dit thema goed. We moeten er opener over zijn.
Maar de manier waarop we er open over zijn mag wel veranderen. We moeten meer verhalen vertellen over mensen die besloten het toch niet te doen. En ook meer vragen hoe het echt met iemand gaat. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1