appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers

NOS Radio 1 Journaal

Lammers: 'Alsof Max een inbreker in elkaar slaat en zelf de bak in moet'

maandag 12 november 2018, 06:57 uur

Jan Lammers heeft geen goed woord over voor de internationale automobielfederatie FIA, die Max Verstappen een taakstraf heeft gegeven voor het meermaals duwen van Esteban Ocon na de Grand Prix van Brazilië. "Dit slaat helemaal nergens op."

De voormalig Formule 1-coureur vindt dat er teveel nadruk op Verstappens reactie na de race wordt gelegd, terwijl de fout bij Ocon ligt. Die reed de Nederlander bij een inhaalactie van de baan, terwijl hij een ronde achter lag op de koploper van dat moment.

"Ocon moet Max op geen enkele manier in de weg rijden", zegt Lammers op NPO Radio 1. "Dit soort fouten kan gewoon niet, zó onprofessioneel. En hij speelt nu de vermoorde onschuld, terwijl Max een soort plantsoenendienst heeft. Echt heel knullig. Hij had een race geschorst moeten worden."

Lammers is nog niet klaar met zijn tirade: "Het doet mij denken aan een inbreker die je in elkaar slaat, maar dat jij de bak in moet. Natuurlijk moet Max zich na de race beheersen, maar Ocon heeft geen enkele zelfreflectie. Wat een kleffe reactie van hem."

Ocon wast handen in onschuld

Ocon is zich namelijk van geen kwaad bewust. Op Twitter laat de Franse coureur van Force India weten de straf van de FIA te accepteren (of hij zijn tijdstraf van tien seconden bedoelt of de taakstraf voor Verstappen is niet duidelijk). "Maar ik heb zeven keer ingehaald en telkens op een eerlijke manier", laat hij weten.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1