appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

NOS Radio 1 Journaal

Minder geweld in Syrië, maar armoede wordt steeds meer zichtbaar

vrijdag 9 november 2018, 07:50 uur

Meer dan een miljoen Syrische kinderen hebben de komende maanden behoefte aan dekens en warme kleding. Dat staat in een nieuwe crisis-update van Unicef, de kinderrechten-organisatie van de Verenigde Naties. Unicef schat dat er in Syrië meer dan 8 miljoen kinderen afhankelijk zijn van noodhulp. 

Syrië gaat inmiddels de achtste oorlogswinter in. Unicef wijst op meer misstanden in het land. Zo zijn door de oorlog honderden kinderen gedood of verminkt. Verder worden meisjes uitgehuwelijkt en moeten kinderen op het land werken.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1