appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Luister terug

Als ze er baat bij hebben krijgen patiënten 'herontdekte' medicijnen vergoed

donderdag 13 juni 2019

Goed nieuws over de bestrijding van kanker. Medicatie om de ziekte te bestrijden blijkt veel vaker toepasbaar dan tot nu toe werd aangenomen. Een medicijn dat voor een type kanker is ontwikkeld, blijkt soms ook te werken bij andere typen. Maar de vergoeding van zo'n behandeling was in Nederland nog niet geregeld. Dat verandert nu.

Artsen, farmaceuten, zorgverzekeraars en het Zorginstituut hebben de koppen bij elkaar gestoken en hebben hierover afspraken gemaakt.

Emile Voest is bestuursvoorzitter van het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis en betrokken bij het plan. Hij vertelt er over. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1