appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Onze man in Deventer

Spraakmakers

Luister terug

Stand.nl: De verkoop van niet duurzame vis moet worden verboden

vrijdag 8 juni 2018

Ruim vier op de vijf restaurants serveren vissoorten die niet duurzaam zijn. Sommige vissoorten staan onder druk, zoals de tonijn en de gamba.

Er is sprake van overbevissing en illegale visserij waardoor sommige soorten zelfs met uitsterven worden bedreigd. Door de grote hoeveelheid keurmerken voor duurzame vis weten consumenten vaak niet meer welke vis ze nu wel en niet moeten kopen, als ze het goed willen doen voor natuur en milieu. 
Sta jij ook weleens op de markt of in de winkel en heb je geen idee of de vis die je koopt duurzaam is? Of maak je je hier helemaal geen zorgen over? 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1