appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

NOS Radio 1 Journaal

Niet tanken en zonder water de campingwinkel uit: lastig zo'n pinstoring

vrijdag 13 juli 2018, 06:00 uur

Gisteravond werkten op veel plaatsen in Nederland pinpassen met het Maestro-logo niet meer. Door een storing bij Mastercard, de eigenaar van Maestro, zagen mensen wel afschrijvingen op hun rekeningen, maar werden de betalingen niet geaccepteerd door de pinautomaten.

Dat bracht veel mensen in problemen. Volgens Detailhandel Nederland zijn veel ondernemers gedupeerd door de pinstoring. "Het was in veel plaatsen tenslotte koopavond", zegt de organisatie van winkeliers. "Bedenk dat in Nederland zo'n 1 miljoen pinbetalingen per uur gedaan worden."

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1