appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal

NOS Radio 1 Journaal

Luister terug

'Kankermedicijn kan veel goedkoper'

donderdag 9 februari 2017

De kosten van kankermedicijnen kunnen drastisch omlaag als de medische wereld loskomt van de farmaceutische industrie. Dat zegt een groep gelauwerde kankerexperts. "Dit kan zo niet doorgaan. De grote golf van dure medicijnen komt er nog aan", zegt oncologisch onderzoeker René Bernards van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. 

Verslaggever Marc Hamer legt uit waarom die medicijnen zo duur zijn. Vervolgens praten we door met Eveline Scheres van KWF Kankerbestrijding. Zij vertelt wat er volgens hen moet gebeuren om de zorg betaalbaar te maken. 

Pauline Evers van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) vertelt dat er weinig bekend is over het mogelijk onthouden van een behandeling. 

Minister Schippers wil graag in de boeken van de farmaceuten kijken. Gerard Schouw, voorzitter van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (voorheen Nefarma) vertelt tot slot of die boeken ook open gaan.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1