appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Wat kunnen we doen tegen wateroverlast?

donderdag 7 juni 2018, 06:53 uur

Ruim een week geleden zorgden regenbuien voor wateroverlast en de provincie trok aan de bel in den Haag voor meer geld.

Maar: geen geld, wel een luisterend oor. Dat is wat minister Cora van Nieuwenhuizen inwoners van Zuid-Limburg gisteravond te bieden had. De minister van infrastructuur en waterstaat bezocht de mensen die in mei veel overlast van stortregens hebben gehad. Om overlast in de toekomst te voorkomen, moeten er maatregelen worden genomen. Maar geld wilde de minister daarvoor nog niet toezeggen. De minister gaat in heel Nederland inventariseren wat er nodig is om de wateroverlast als gevolg van de zware regens te bestrijden.

Hans Gehrels van onderzoeksinstituut Deltares is expert op het gebied van duurzaam waterbeheer in steden en vertelt meer over wat er moet gebeuren om dit soort overlast te voorkomen. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1