appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

NOS Radio 1 Journaal

AD komt met witte voorpagina vanwege discussie Dodenherdenking

vrijdag 4 mei 2018, 08:18 uur

Een opvallende voorpagina van het AD vandaag: volledig wit met in het klein 'Sssht, om 20.00 zijn wij twee minuten stil'. "Dat doen we omdat we dat vinden", legt hoofdredacteur Hans Nijenhuis uit, naar aanleiding van actievoerder Rogier Meijerink die de herdenking wil verstoren.

"De vraag is natuurlijk of we hier aandacht aan moeten besteden. Media zijn immers een megafoon die iets kleins groot kunnen maken", aldus Nijenhuis. Het heeft dat ook enige discussie op de redactie opgeleverd, net als bij de NOS. "Maar één man kan wel veel schade aanrichten, dat zagen we ook met de Damschreeuwer." Daarnaast merkte de redactie uit lezersreacties dat de discussie steeds groter werd.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1