appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

NOS Radio 1 Journaal

ING verhoogt salaris topman Hamers met 50 procent

donderdag 8 maart 2018, 06:50 uur

ING Bank verhoogt het salaris van bestuursvoorzitter Ralph Hamers dit jaar met meer dan de helft, tot ruim 3 miljoen euro. President-commissaris Jeroen van der Veer bevestigt dat in Het Financieele Dagblad.

Volgens de commissarissen van ING verdient Hamers veel te weinig ten opzichte van collega's van Europese bedrijven van vergelijkbare grootte. Met dat verschil worstelen de commissarissen al geruime tijd, zegt Van der Veer. "Ralph Hamers is Eredivisie, maar werd Jupiler League betaald."

Van der Veer wil niet zeggen of Hamers zelf om de loonsverhoging heeft gevraagd. Hij hoopt op begrip van het overige personeel van ING, dat in september een in de cao vastgelegde salarisverhoging van 1,7 procent krijgt.

Met de loonsverhoging van Hamers gaat de bank in tegen de trend van versobering bij Nederlandse banken. Van der Veer erkent dat, maar stelt dat ING een ander soort bank is: meer op het buitenland gericht dan ABN Amro en geen coöperatie zoals Rabobank.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1