appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

NOS Radio 1 Journaal

Zaak tegen Deense uitvinder begint: wat gebeurde er op de duikboot?

donderdag 8 maart 2018, 06:01 uur

Wat speelde zich precies af aan boord van de onderzeeboot Nautilus, nadat de Zweedse journaliste Kim Wall aan boord stapte en ze uiteindelijk door de Deense uitvinder Peter Madsen in stukken werd gezaagd? En wie is deze Peter Madsen, die de afgelopen jaren internationaal werd geroemd vanwege zijn zelfgebouwde onderzeeboten en raketten?

Zo'n 100 journalisten uit veertien landen zijn vandaag aanwezig bij de eerste zitting van de rechtszaak tegen de Deense uitvinder, die wordt aangeklaagd voor marteling en de moord op de Zweedse journaliste. Rolien Cretoon doet verslag van de rechtszaak voor het NOS Radio 1 Journaal. 


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1