appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

NOS Radio 1 Journaal

Arnhem krijgt strengste milieuzone van Nederland

dinsdag 6 maart 2018, 07:21 uur

De gemeenteraad van Arnhem heeft gisteravond besloten een milieuzone in het centrum in te stellen voor oude diesels van voor 2004. Ook dieselauto's van voor 2006 mogen er niet meer in als ze niet voldoen aan Europese eisen. Daarmee krijgt de Gelderse hoofdstad de strengste milieuzone van Nederland.

Wie met een oude diesel alsnog de stad in rijdt, ontvangt een boete. 'Het betekent dat mensen moeten omrijden of elders hun auto moeten parkeren. Het is heel hard nodig in Arnhem. Dat tonen verschillende onderzoeken aan', vertelde initiatiefnemer Cathelijne Bouwkamp van GroenLinks tegen Omroep Gelderland.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1