appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

NOS Radio 1 Journaal

'Dalende misdaadcijfers kloppen niet'

dinsdag 6 maart 2018, 07:39 uur

De dalende misdaadcijfers kloppen niet. Dat zeggen vakbonden FNV, CNV en 32 ondernemingsraden van de Dienst Justitiële Inrichtingen in een petitie die ze vanmiddag aanbieden aan de Tweede Kamer.

Volgens Willem Bouma, lid van de Centrale Ondernemingsraad van de Dienst Justitiële Inrichtingen en initiatiefnemer van de petitie, wordt er bij de cijfers alleen maar naar de geregistreerde misdaad gekeken, terwijl de aangiftebereidheid daalt. Volgens Bouma zou de Algemene Rekenkamer de misdaadcijfers moeten berekenen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1