appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

NOS Radio 1 Journaal

Hostie happen met de Paus

dinsdag 6 maart 2018, 06:52 uur

Vandaag verschijnt Eten met Franciscus, een boek met de favoriete recepten van de paus. Het is het zesde boek over paus Franciscus van Roberto Alborghetti. Vaticaanwatcher voor dagblad Trouw Stijn Fens kent het boek en ging met de schrijver eten.

Het is volgens Fens een levensportret van de Paus aan de hand van zijn favoriete gerechten, beginnend in Italiaanse Piemonte, waar zijn familie vandaan komt. Voedsel is voor de Paus erg belangrijk. Als hij ergens op bezoek gaat, zoals vorig jaar in Bologna, huurt hij een ruimte af en nodigt zwervers uit om met hem te eten.

Franciscus vindt het een belangrijk moment om mensen te ontmoeten. Dan maak je de wereld een beetje beter, zegt hij. In zijn wekelijkse boodschap zegt hij daarom steevast: "Vergeet nooit voor mij te bidden en smakelijk eten."

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1