appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

NOS Radio 1 Journaal

Sint Maarten: een half jaar na orkaan Irma

dinsdag 6 maart 2018, 06:00 uur

Het is inmiddels een half jaar geleden sinds orkaan Irma over Sint-Maarten raasde. Er wordt nog altijd hulp verleend aan bewoners en de wederopbouw is deels in gang gezet. Het Rode Kruis heeft zo'n 500 duizend schoolmaaltijden uitgedeeld.

Het Caribische eiland heeft wel vaker met orkanen te maken, maar Irma was zó verwoestend, dat 90 procent van de gebouwen beschadigd raakte en 1 op de 3 huizen onbewoonbaar is verklaard. Iris van Deinse van het Rode Kruis vertelt hoe het eiland erbij ligt.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1