appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

NOS Radio 1 Journaal

'Er staat een hek om de Oostvaardersplassen, hoe moeten de grazers wegtrekken?'

maandag 5 maart 2018, 06:26 uur

Een emotioneel protest gisteren tegen het beleid in de Oostvaardersplassen: honderden actievoerders maken zich zorgen over het lot van de grote grazers en zijn fel tegen het "lijden van heckrunderen, konikpaarden en edelherten".

Onder druk van actievoerders ging de provincie Flevoland zaterdag al over stag en besloot de dieren toch bij toe voeren. Het advies van ecologen werd daarmee in de wind geslagen. Volgens eco- en biologen is het bijvoeren schadelijk en hoort dierensterfte bij de natuur. Bijvoeren zou de hert-, paard- en runderpopulatie alleen maar vergroten, waardoor de dieren vaker moeten worden afgeschoten.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1