appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

NOS Radio 1 Journaal

Volkscongres China van start: krijgt Xi Jinping oneindige macht?

maandag 5 maart 2018, 06:03 uur

In Peking is met veel pracht en praal het volkscongres van start gegaan. De komende twee weken passeren allerlei onderwerpen de revue, maar het belangrijkste onderwerp op de agenda is de grondwetswijziging waarbij het maximum van twee termijnen op het presidentschap geschrapt. Daarmee kan Xi Jinping 'oneindig lang' president van China blijven.

Correspondent Marieke de Vries is aanwezig bij het congres en voelt dat er iets op stapel staat. "Iedereen is er zeer van doordrongen dat er iets belangrijks van ze gevraagd wordt. Het zijn essentiële voorstellen over de macht van Xi."

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1