appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

NOS Radio 1 Journaal

Detailhandel Nederland bezorgd om autovrije stadscentra

vrijdag 2 maart 2018, 06:52 uur

Lokale politieke partijen willen het autogebruik in binnensteden terugdringen, maar winkeliers zijn daar de dupe van. Daarvoor waarschuwt winkeliersbranchevereniging Detailhandel Nederland na een analyse van de verkiezingsprogramma's in twaalf steden.

Uit de analyse blijkt volgens voorzitter Van Woerkom dat een op de vier politieke partijen het stadscentrum autoluw of autovrij wil maken. Dat gebeurt door maatregelen als het schrappen van parkeerplaatsen of het weren van de meest vervuilende auto's uit de binnenstad.

Van Woerkom vreest naar eigen zeggen voor desastreuze gevolgen. "De consument die aangewezen is op de auto, bijvoorbeeld vanwege slechte ov-verbindingen of grote aankopen, zal zich niet meer welkom voelen", zei hij in het NOS Radio 1 Journaal. "Ze haken dan af en gaan online kopen."


Meer hierover op NOS.nl 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1