appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

NOS Radio 1 Journaal

Fietsverkopen na jaren weer in de lift

vrijdag 2 maart 2018, 06:35 uur

Na jaren van daling zijn in 2017 weer meer nieuwe fietsen verkocht, 957.000 in totaal. Dat is 3,2 procent meer dan een jaar eerder, maar nog steeds minder dan in 2015, blijkt uit een steekproef in opdracht van RAI Vereniging en Bovag.

De stadsfiets is in Nederland nog altijd favoriet, maar de elektrische fiets wint terrein. Ongeveer een op de drie nieuwe fietsen is inmiddels elektrisch aangedreven, blijkt uit de cijfers.

De verkoop van speed pedelecs, waarmee fietsers tot zo'n 50 km/u kunnen rijden, nam in 2017 sterk toe. Er werden 4572 van die snelle elektrische fietsen verkocht. Net geen duizend meer dan in 2016.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1