appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

NOS Radio 1 Journaal

'Hackbedrijf kan alle iPhones kraken'

dinsdag 27 februari 2018, 06:57 uur

Een hackbedrijf is erin geslaagd om de beveiliging van de nieuwste iPhones te kraken. Dat melden bronnen aan het Amerikaanse blad Forbes. Tot nu toe leek de beveiliging van de iPhone X en iPhone 8 waterdicht.

Het Israëlische bedrijf Cellebrite ontwikkelde volgens de anonieme bronnen de afgelopen maanden een nieuwe techniek om toestellen met iOS 11 te kraken. Deze laatste softwareversie voor iPhones en iPads werd in september gelanceerd. Cellebrite meldde toen nog dat de beveiliging daarvan sterk was verbeterd.

Inmiddels zou Cellebrite wel toegang kunnen krijgen zonder te beschikken over een pincode, vingerafdruk of gezichtsherkenning. Forbes kreeg ook inzage in een bevelschrift uit de Amerikaanse staat Michigan, waaruit blijkt dat eind vorig jaar met succes de beveiliging van een iPhone X is gekraakt. Het toestel was van een vermeende wapenhandelaar.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1