appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

NOS Radio 1 Journaal

Bijna geen betaalbare huurwoningen in binnensteden

vrijdag 9 februari 2018, 08:18 uur

In de binnensteden van de grote steden zijn bijna geen betaalbare huurwoningen meer te vinden. Mensen met een middeninkomen lopen tegen huurprijzen aan van over de 1000 euro per maand. Dat is omdat sociale huurwoningen door corporaties verkocht worden en waarvoor investeerders forse huurverhogingen doorvoeren.

CDA-Kamerlid Erik Ronnes maakt zich zorgen over de ontwikkeling en heeft een voorstel ingediend om het tegen te gaan. Komende dinsdag wordt er over gestemd.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1