appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

NOS Radio 1 Journaal

Rode Kruis waarschuwt voor kou tijdens carnaval

vrijdag 9 februari 2018, 06:00 uur

Dit weekend begint het carnavalsfeest. Reden voor het Rode Kruis om feestvierders te waarschuwen voor de gevaren van de kou, want volgens Iris van Deinse van de organisatie, weet tweederde van de mensen niet goed wat de verschijnselen van onderkoeling zijn.

"Let dus op: een bleke huid, oncontroleerbaar trillen, langzame ademhaling, vermoeidheid en suffigheid", vertelt Van Deinse in het NOS Radio 1 Journaal. "Alcohol helpt niet tegen de kou, maar zorgt er juist voor dat je lichaam verder afkoelt, doordat je bloedvaten verder verwijden."

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1