appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

NOS Radio 1 Journaal

'Een nacht vriezen' genoeg voor schaatsbaan in Doorn

dinsdag 6 februari 2018, 06:53 uur


Martijn van de Zande spreekt schaatsliefhebbers op de baan in Doorn


Martijn van de Zande vanuit Doorn vlak voordat de baan opengaat


Het ijs ligt er mooi bij en vrijwilligers hebben koffie gezet: vandaag kan in Doorn voor het eerst geschaatst worden op natuurijs.

Theo Schippers, bestuurslid van de Doornsche IJs- en Skeelerclub, is met een kleine ploeg mensen vanaf 03.00 uur met het ijs in de weer geweest. "Iemand moest vandaag nog werken, dus die is nog even zijn bed ingegaan."

Het ijs is op sommige plekken nog maar zo'n 1 centimeter dik. "Normaal beginnen wij met anderhalf, maar als het hard genoeg vriest dan heb je aan één dag genoeg." De temperatuur liep vannacht terug tot -4 graden.

De eerste schaatsers die het ijs mochten uittesten, waren kinderen van de nabijgelegen school. De schaatsbaan is vandaag geopend tot 12.00 uur.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1