appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Deze Dag Toen: Nederland organiseert Junior Eurovisiesongfestival

vrijdag 8 december 2017, 06:00 uur

Iedere dag bericht het NOS Radio 1 Journaal overhet nieuws, maar op sommige dagen zijn er nieuwsberichten die degeschiedenisboeken in gaan. Vandaag, op 8 december 2007, organiseert Nederlandvoor het eerst een Junior Eurovisiesongfestival.

De jonge editie van de Europese liedjeswedstrijd wordt sinds2003 elk jaar gehouden. Het idee komt voort uit het Scandinavische Deunges Melodi Grand Prix, een wedstrijd voor kinderen als opwarming voor het EurovisieSongfestival.

Andersdan bij de volwassen editie, organiseert niet het thuisland van de vorigewinnaar de wedstrijd, maar moeten landen intekenen om de organisatie tekrijgen. De organisatie van de vijfde editie werd aan Nederland toegekend.

Op 8 december 2007 streek het festival neer in AhoyRotterdam. Met slechts één punt verschil met de nummer twee won de Wit-RussischeAleksej Zjigalkovitsj deze editie.

Voor Nederland deden Lisa, Amy & Shelley mee,tegenwoordig bekend als O'G3NE. Ze werden elfde, net als tien jaar later op hetEurovisiesongfestival 2017.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1