appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Luister terug

Zorgen over het meest corrupte EU-land Bulgarije

donderdag 22 november 2018

Bulgarije is één van de grootste ontvangers van EU-subsidies, maar ook het meest corrupte land van de EU. Dat gaat keer op keer fout: zo is er opnieuw een schandaal rond fraude met EU-subsidies. Eén van de grootste bouwbedrijven van Bulgarije wordt ervan verdacht dat ze tientallen miljoenen euro's hebben verduisterd. 

Dit werd aan het licht gebracht door een groep Bulgaarse onderzoeksjournalisten, en die deden dat niet zonder gevaar. Correspondent Mitra Nazar ontmoette één van hen.

De Bulgaarse regering heeft ons in een schriftelijke reactie laten weten dat ze de zaak serieus nemen en een onderzoek te zijn begonnen naar het bouwbedrijf en alle betrokkenen. Dat gebeurt in samenwerking met OLAF, de anti-corruptie-waakhond van de EU.

Ook Brussel zit er boven op, vertelt EU-correspondent Tijn Sadée.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1