appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: EenVandaag

NOS Radio 1 Journaal

Luister terug

Pensioenakkoord binnen handbereik, vandaag verder

donderdag 15 november 2018

Zeven jaar is er over onderhandeld: een grondige modernisering van het pensioenstelsel. Er is nu een akkoord binnen handbereik want de onderhandelingen zitten in de eindfase. Het betekent dat het verplichte pensioen voor werknemers de komende jaren flink gaat veranderen.

Premier Rutte schoof vandaag aan bij de onderhandelaars van werkgevers, werknemers en pensioenfondsen. Maandagavond was hij er voor het eerst bij. Samen met minister Koolmees van Sociale Zaken probeert hij een pensioenakkoord voor de toekomst te sluiten.

"We moeten echt een paar aanpassingen doen voor de komende vijftig jaar", zegt Rutte. "Het gaat om hele grote dingen, dat overstijgt één kabinet, maar het moet wel gebeuren."

Ondernemersorganisaties Zelfstandigen Bouw en ZZP Nederland zijn blij dat er in het pensioenakkoord geen afspraken komen over de anderhalf miljoen zzp'ers (zelfstandigen zonder personeel).

Over het nieuwe stelsel praten we met Maarten Post van ZZP Nederland.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1