appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: EenVandaag

NOS Radio 1 Journaal

Nieuw kabinet wil naar kilometerheffing vrachtwagens

vrijdag 22 september 2017, 07:48 uur

Het nieuwe kabinet kiest mogelijk voor een bepaalde vorm vankilometerheffing voor vrachtverkeer. Het plan dat op de formatietafel ligt is om vervoerders per kilometer te laten betalen, waarbij vervuilende vrachtwagenshet meest betalen.

De transportsector is hierover benaderd door de onderhandelendepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. 

Buurlanden

Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) vindt het op zich een logische gedachte. Directeur Toet: "Onze buurlandenhebben ook zo'n systeem."

Brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) is van mening dat een kilometerheffing alleen zin heeft als die voor al het verkeer geldt. 

"Anders sta je als vrachtwagenchauffeur betaald in de file. Een kilometerheffing voor uitsluitend vrachtverkeer zorgt niet voor verbeterde mobiliteit", zegt een woordvoerder.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1