appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

NOS Radio 1 Journaal

Raadsleden krijgen weinig grip op jeugdzorg

donderdag 14 september 2017, 07:03 uur

Een te groot en complex dossier, onvoldoende kennis en te weinig informatie van het college. Veel raadsleden vinden dat ze weinig grip krijgen op jeugdzorg, waardoor ze moeite hebben hun gemeentebestuur goed te controleren.

Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Binnenlands Bestuur en de NOS onder 937 raadsleden.

Sinds in 2015 veel zorgtaken zijn overgeheveld naar de gemeenten moeten raadsleden volgen hoe gemeentebesturen deze taak invullen. Maar om de zorg goed te begrijpen, is er eigenlijk meer tijd nodig, vindt bijna een kwart van de raadsleden.

Lees meer op NOS.nl

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1