appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

NOS Radio 1 Journaal

Wat CEO's kunnen leren van een Noordpoolexpeditie

donderdag 14 september 2017, 07:00 uur

iNOS publicatie

Afgelopen voorjaar reisden 66 topondernemers van Nederlandse bedrijven richting de Noordpool, om met eigen ogen te kunnen zien hoe snel het klimaat daar verandert. 

"Ik dacht: als ik zo bevlogen over klimaatverandering ben, dan moet het ook impact kunnen hebben op de mensen die met de vingers aan de knoppen zitten", zegt programmamaker Bernice Notenboom. De reis was haar initiatief.

De ondernemers reisden per boot naar Spitsbergen. Onderweg werden ze bijgepraat door klimaatwetenschappers. "Het allerbelangrijkste was dat de ondernemers met elkaar in gesprek konden gaan op de boot. Ze konden met elkaar bespreken waar de kansen lagen en wat de uitdagingen zijn. Dat was heel waardevol."

Volgens Notenboom zijn er tussen de ondernemers goede kruisbestuivingen ontstaan. "Bijvoorbeeld over gezamenlijke groene stroomaankoop."

Vandaag organiseert het ministerie van Buitenlandse Zaken een terugkomdag, waar alle bedrijven gaan vertellen wat ze sindsdien met de opgedane kennis hebben gedaan. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1