appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

NOS Radio 1 Journaal

Mensen op Sint Maarten vragen zich af waar de hulpgoederen blijven

donderdag 14 september 2017, 06:38 uur

Een week na de ramp met orkaan Irma komen hulpgoederen maar mondjesmaat bij de bevolking terecht. 

"Water in flessen is eigenlijk niet te krijgen, behalve bij het Rode Kruis", zegt verslaggever Matthijs van de Wiel in het NOS Radio 1 Journaal. De waterleidingen op het eiland zijn grotendeels kapot. Er rijden tankwagens met drinkwater door de wijken op Sint Maarten. "Maar in afgelegen wijken zouden die tankwagens nog niet zijn geweest."

"Voedseldistributie is er niet of nauwelijks. Mensen vragen zich af waar de hulpgoederen blijven. Er is nu van alles onderweg, onder andere over zee in containers." Bewoners van het eiland uiten kritiek op de overheid. "Er wordt jaloers gepraat over de Franse kant van Sint Maarten, mensen weten zeker dat het daar beter is geregeld."

De sfeer op Sint Maarten is anders dan een aantal dagen geleden, ziet Van de Wiel. "Mensen beginnen met het repareren van hun huizen. De avondklok geldt niet meer de hele dag en de lokale radiozender draait weer muziek. In het centrum van Philipsburg is veel opgeruimd, maar in de armste buurten is het nog een puinhoop."

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1