appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Geen frisdrank met suiker meer op scholen

woensdag 6 september 2017, 08:18 uur

middelbare scholen is vanaf eind volgend jaar geen suikerhoudende frisdrank meer te koop. Frisdrankproducenten stoppen met het leveren van de ongezonde drankjes aan de scholen, zegt Raymond Gianotten, directeur van de Nederlandse Vereniging Frisdranken, Waters en Sappen. Lightdranken verdwijnen niet van school.

"We verkopen graag onze drankjes, maar we nemen ook graag onze verantwoordelijkheid", zegt Gianotten in het NOS Radio 1 Journaal. Hij denkt dat de frisdrankproducenten zichzelf niet in de vingers snijden. "We zijn een innovatieve branche met veel variatie in het aanbod."

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1