appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Kunststof

NOS Radio 1 Journaal

Luister terug

'Almeerse VVD-politicus gearresteerd voor hack naaktfoto's BN'ers'

dinsdag 17 april 2018

Een Almeerse kandidaat-politicus van de VVD is gearresteerd voor het hacken van computers van tientallen vrouwen om op zoek te gaan naar naaktfoto's en video's, meldt De Telegraaf. Vorige week werd al bekend dat de VVD'er in februari was gearresteerd voor computervredebreuk. De Telegraaf schrijft nu dat Mitchell van der K. accounts van BN'ers zou hebben gehackt.

Van der K. wordt ervan verdacht dat hij vorig jaar onder meer tientallen naaktfoto's van vlogster Laura Ponticorvo naar buiten heeft gebracht, meldt de krant. Ook ex-hockeyinternational Fatima Moreira de Melo werd slachtoffer van de hacks.

De andere slachtoffers hoorden van de politie dat zij zijn gehackt. Een aantal heeft inmiddels aangifte tegen de 33-jarige man gedaan. Van der K., die in het dagelijks leven tekstschrijver is en hoofdredacteur was van lifestylewebsite Manners Magazine, ontkent dat hij beelden online heeft verspreid. Hij geeft wel toe dat hij iCloud-accounts heeft gehackt.

Kandidaat-raadslid Van der K. had na de gemeenteraadsverkiezingen recht op een zetel, maar zag eerder al af van die plek in de Almeerse raad vanwege "zwaarwegende privé-omstandigheden".

De VVD in Almere was niet op de hoogte van het strafrechtelijk onderzoek dat al een aantal maanden naar de man liep. Pas vorige week hoorde de partij ervan, volgens Omroep Flevoland.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1