appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: EenVandaag

NOS Radio 1 Journaal

'Vrouwen-EK levert ons land 44 miljoen euro op'

woensdag 12 juli 2017, 07:04 uur

Zondag begint in verschillende steden in ons land het EK Vrouwenvoetbal. De eerste wedstrijd is om 18:00 uur in Utrecht, dan spelen de Nederlandse vrouwen tegen Noorwegen. Het EK levert de Nederlandse economie naar schatting 44 miljoen euro op. Het gaat dan om geld dat spelers, supporters en de internationale media uitgeven aan eten en drinken, hotelovernachtingen, souvenirs en openbaar vervoer. 

Onze verslaggever Jeroen Schutijser ging naar Breda en sprak met Winny Bogers, handelaar in oranje-merchandising. 

Vervolgens praten we verder met Ruud Koning, sporteconoom en verbonden aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Hij vindt die 44 miljoen euro wel aan de hoge kant. "Vooral hotels verdienen aan de teams. Veel zal ook naar horeca gaan. Maar als hotels vol zitten, komen er misschien minder andere toeristen. Die jaag je dan weg. En Nederland maakt kosten voor bijvoorbeeld de beveiliging en het aanpassen van de stadions."

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1