appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nachtzuster

NOS Radio 1 Journaal

Luister terug

Protesten in Bolivia houden aan

donderdag 7 november 2019

Opnieuw een gewelddadige dag in Bolivia. Bij gevechten in het departement Cochabamba, tussen voor- en tegenstanders van president Morales, viel een dode. Bijna honderd mensen raakten gewond. Het is het derde dodelijke slachtoffer sinds de omstreden verkiezingsuitslag, ruim twee weken geleden. President Evo Morales werd herkozen, maar z'n tegenstanders beschuldigen hem van fraude. 

Ook in de administratieve hoofdstad La Paz was het onrustig, rond het vliegveld. Een van de belangrijkste oppositieleiders, Luis Camacho, probeert al dagen de stad binnen te komen met een voorgedrukte ontslagbrief voor Morales.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1