appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

NOS Radio 1 Journaal

Korpschef opent discussie over hoofddoek bij politie

donderdag 18 mei 2017, 08:53 uur

De Amsterdamse politie wil onderzoeken of agentes een hoofddoek mogen dragen bij hun uniform, als het niet lukt om meer agenten te werven met een migranten-achtergrond.

Dat zegt Pieter-Jaap Aalbersberg op NPO Radio 1 in een reactie op een bericht in het Algemeen Dagblad.

Op dit moment mogen agenten in Nederland geen geloofsuitingen dragen, zoals een ketting met een kruisje, een keppeltje of een hoofddoek. In Canada, Amerika, Schotland en Engeland is een hoofddoek bij het politiekorps als ingevoerd.

De Amsterdamse politie streeft ernaar om bij de nieuwe instroom van agenten in het korps de helft uit agenten te laten bestaan met een migranten-achtergrond. "Als dat niet lukt, zullen we met elkaar de discussie moeten voeren over het wenselijk is dat we een hoofddoek toestaan", aldus Aalbersberg.

"De eerste cijfers over de instroom van collega's met een migranten-achtergrond zijn hoopvol. Diversiteit is voor ons essentieel om verbonden te zijn met alle inwoners van onze stad." De bevolking van Amsterdam bestaat voor bijna 60 procent uit mensen met een multiculturele achtergrond.


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1