appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Erdogan wint referendum; oppositie betwist verkiezingsuitslag

maandag 17 april 2017, 07:03 uur

Een meerderheid van de Turkse kiezers heeft er gisteren mee ingestemd dat president Erdogan veel meer macht krijgt. In het referendum over wijzigingen van de grondwet om dat mogelijk te maken, stemde ongeveer 51 procent van de kiezers voor "ja".

Het is nog afwachten of de verkiezingsuitslag betrouwbaar is, zegt Turkije-rapporteur voor het Europees Parlement Kati Piri. 

"We weten in ieder geval dat de aanloop naar de verkiezingen niet eerlijk is verlopen. Er was een oneerlijk verkiezingsklimaat. Ondanks dat heeft bijna de helft van de bevolking tegen gestemd." 

Vandaag komen de internationale verkiezingswaarnemers met hun bevindingen over de verkiezingsdag. De twee grote oppositiepartijen betwisten de verkiezingsuitslag. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1