appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

NOS Radio 1 Journaal

'Acht op de tien Nederlanders zien spanningen in de samenleving'

woensdag 12 april 2017, 06:49 uur

Acht op de tien Nederlanders vinden dat er veel spanningen in de samenleving zijn tussen bevolkingsgroepen. Bijvoorbeeld tussen mensen met en zonder een migratieachtergrond of tussen mensen van verschillende religies. 

Dat blijkt uit het onderzoek Belevingen 2016 van het CBS dat dit jaar ging over de beleving van Veiligheid. 

Opvallende uitkomst van het onderzoek is dat veel mensen vinden dat de spanningen er zijn, maar een grote groep er nog nooit mee te maken heeft gehad. Dat er een verschil bestaat is eigenlijk wel logisch, zegt Jan Latten, hoofddemograaf van het CBS. "Want je hoeft niet alles mee te maken om toch een mening te hebben. Je hoeft niet werkloos te zijn om door te hebben dat een groot deel van de bevolking geen werk heeft."


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1