appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

NOS Radio 1 Journaal

Leraren basisschool: werkdruk te hoog door administratieve rompslomp

maandag 10 april 2017, 06:53 uur

De werkdruk in het basisonderwijs is veel te hoog. Dat komt door de administratieve rompslomp, zoals het registreren van de voortgang van de leerlingen of gespreksverslagen met ouders.

Ruim 700 docenten reageerden op een enquête van de NOS en de regionale omroepen. Ruim een derde van de ondervraagden gaf aan dat het werk achter de computer ten koste gaat van het onderwijs.

Dat beaamt ook Karin van Wijk, juf van groep 3 en 4 in het Drentse Wilhelminaoord. "Ik vind het jammer dat het vertrouwen in de leerkracht er niet meer lijkt te zijn. Vroeger werd je nog gewaardeerd om je kennis en je kunde. Tegenwoordig moet echt alles genoteerd worden. Ik voel dat ik me moet verantwoorden."

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1