appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

VS vuurt raketten af, reactie defensiespecialist Ko Colijn

vrijdag 7 april 2017, 07:50 uur

De Verenigde Staten hebben luchtaanvallen uitgevoerd op doelen in Syrië die in handen zijn van het regeringsleger, als reactie op de gifgasaanval van dinsdag. Het is de eerste keer dat de VS het Syrische leger direct aanvalt, eerdere raketaanvallen in Syrië waren gericht tegen IS. 

Er zijn ongeveer vijftig kruisraketten afgevuurd op een luchtmachtbasis in de buurt van Homs. Een vliegtuig, een landingsbaan en een tankstation zouden het doelwit zijn geweest van de raketaanval. 

Volgens de gouverneur van Homs zijn er vijf mensen omgekomen en zeven gewonden gevallen bij de aanval. Hij zegt dat er ook burgerslachtoffers zijn gevallen in een naburig dorp. 

Vanochtend spraken we defensiespecialist Ko Colijn. Hij is verbonden aan Instituut Clingendael en geeft zijn visie op deze actie van de Amerikanen.

Lees meer over:
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1