appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

NOS Radio 1 Journaal

Onderzoek naar seksueel misbruik in de sport

woensdag 1 maart 2017, 07:04 uur

Oud-minister Klaas de Vries zal het onderzoek leiden naar misbruik in de sportwereld. Bronnen melden dat aan de Volkskrant. Sportkoepel NOC*NSF heeft de PvdA'er aangesteld als voorzitter van een driekoppige onderzoekscommissie. 

NOC*NSF maakte eind vorig jaar bekend een grootschalig onderzoek te willen doen. De koepel wil zo te weten komen of er in Nederland veel 'stille' slachtoffers zijn, die nooit hun verhaal hebben gedaan. Aanleiding voor het onderzoek zijn de misbruikverhalen uit Engeland, met name uit het voetbal. 

NOC*NSF-directeur Gerard Dielessen bevestigde eind januari al dat er een extern onderzoek komt, "want wij bezitten niet de kennis die daarvoor nodig is". 

We spraken er vanochtend over met Marjan Olfers, hoogleraar sport en recht.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1