appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

NOS Radio 1 Journaal

Chimpansee na 13 jaar bevrijd uit gezin

woensdag 1 maart 2017, 06:03 uur

De chimpansee sliep in pyjama in bed bij de dochter en at aan tafel met mes en vork. 

Dertien jaar leefde chimpansee Marria in afzondering van soortgenoten bij een familie in Portugal, tot ze dit weekend werd bevrijd door de Portugese politie en Stichting AAP. 

Al jaren gingen er geruchten dat de familie een aap in huis had. Buren hoorden af en toe geschreeuw, maar nooit was er genoeg aanleiding voor de politie om een inval te doen. Tot afgelopen weekend. 

De politie trof de aap aan in de garage, waar ze volgens de familie was opgesloten wegens opstandig gedrag. 

Vanochtend spraken we David van Gennep, directeur van Stichting AAP. “De chimpansee moest soep eten met een lepel. Ze bladerde zelfs door tijdschriften. Het was niet de vraag of, maar wanneer het fout zou gaan."

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1