appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Kloof tussen opgroeiende kinderen groeit

maandag 13 februari 2017, 07:00 uur

De vier slechtste wijken om op te groeien liggen in Leeuwarden. Je bent als kind het beste af in het dorp Startenhuizen in de gemeente Eemsmond. Dat blijkt uit een ranglijst van wijken op initiatief van Defence for Children. 

Uit onderzoek blijkt dat het aantal kinderen in een bijstandsgezin is gestegen tot ruim 225.000. Er blijkt niet alleen een kloof tussen gemeenten, maar ook binnen gemeenten.

In de ranglijst is rekening gehouden met een aantal factoren, zegt Aloys van Rest, directeur van Defence for Children. "Dat zijn wijken waar sprake is van hoge schooluitval, hogere jeugdwerkloosheid en toenemende jeugdcriminaliteit."

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1