appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers

NOS Radio 1 Journaal

Presentator: Mark Visser

Luister terug

Van Barneveld wil direct stoppen: 'Geen zin meer in pijn en verdriet'

vrijdag 29 maart 2019

Raymond van Barneveld zet met onmiddellijke ingang een punt achter zijn loopbaan. Dat zei hij direct na zijn ontluisterende nederlaag in de Premier League tegen Michael van Gerwen (7-1).

De 51-jarige Van Barneveld zou eigenlijk pas aan het eind van 2019 (of bij een goed resultaat op het WK begin 2020) afscheid nemen. Hij wilde nog één keer deelnemen aan het WK.

"De pijlen gingen alle kanten op, terwijl ik graag iets moois wilde laten zien voor dit publiek", aldus Van Barneveld. "Dit is je ergste nachtmerrie. Dan moet je eieren voor je geld kiezen, want ik heb geen zin meer in pijn en verdriet."

Vernedering

"In mijn eigen land word ik vernederd, twee keer met 7-1. Ik heb er genoeg van, ik ben moe en op", lichtte hij zijn besluit op de persconferentie kort na de wedstrijd tegen Van Gerwen toe.

"Ik wilde hier nog een keer alles laten zien. Voor mijn fans, mijn familie en voor mezelf. En dan lukt het weer niet. Ik word er echt helemaal gek van. Ik heb er geen zin meer in", sprak een lege Van Barneveld.

NOS-presentator Mark Visser praat zo over het besluit van Van Barneveld met sportverslaggever Edwin Cornelisse 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1